Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Osnaživanje žena u lokalnoj zajednici – faza II“ potpisan od strane načelnika Općine Markušica Budimira Drače 7. srpnja 2020. godine, čime je započela provedba projekta. Općina Markušica je korisnik projekta, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, koji je općina prijavila na javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Ukupna vrijednost projekta je 1.339.540,00 kn, za koji su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%).

Kroz projekt će se zaposliti 15 teže zapošljivih žena, koje će tijekom 12 mjeseci  pružati potporu i podršku za 90 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, kao krajnjim korisnicima projekta. Provedbom projekta omogućit će se dodatno obrazovanje za najmanje 7 žena u ustanovi za obrazovanje odraslih, a u skladu s potrebama tržišta rada te iskazanom interesu žena.

Ovakvi projekti doprinose podizanju zadovoljstva života svih mještana općine Markušica. Ženama, koje su na tržištu rada u nepovoljnom položaju, osigurava se pravo na rad i osjećaj veće vrijednosti, a starijim mještanima općine osigurava se pravo na dostojanstvenu starost.

Općina Markušica provodi projekt u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, regionalnim koordinatorom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije, koja besplatno pruža savjetodavnu podršku u provedbi ovoga projekta.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

„Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Markušica.“

 

 

Pretraži

KARTA OPĆINE MARKUŠICA
Većinom oblačno

-2°C

Markušica

Većinom oblačno

Vlažnost: 73%

Vjetar: 28.97 km/h

  • 03 Sje 2019

    Djelomično oblačno 0°C -4°C

  • 04 Sje 2019

    Oblačno 0°C -6°C