Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

Subject: Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu

Vukovarsko-srijemska županija je 01. lipnja 2023. godine objavila „Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

 Ukupno planirana vrijednost Poziva je 199.084,21 €. Potpora Vukovarsko-srijemske županije za ovaj Javni poziv iznosi do 70% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 700 €, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 7.000,00 €.

 Pravo na potporu imaju poduzetnici, obrti te ostali subjekti kategorizirani sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva („Narodne novine“ br. 29/02, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/16) koji se svrstavaju u mikro i male subjekte malog gospodarstva sa sjedištem na području Vukovarsko-srijemske županije, izuzev trgovačkih društava i ustanova u kojima Vukovarsko-srijemska županija, druga jedinica lokalne (regionalne) samouprave ili Republika Hrvatska ima vlasnički udjel u temeljnom kapitalu.

 Pravo na potporu imaju poduzetnici koji posluju na području Vukovarsko-srijemske županije bez obzira na vrstu djelatnosti osim poduzetnika koji su registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

 Prihvatljive aktivnosti/troškovi su:

 • nabave novih alata, novih strojeva, novih postrojenja i opreme, novih mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata
 • izgradnje, dogradnje, adaptacije vlastitog poslovnog/proizvodnog prostora, kupnja novog uredskog/poslovnog namještaja, kupnja najam/zakup štanda ili sajamske kućice i sl.
 • nabave računalnih programa, troškovi licenciranja, izrade i nadogradnje web stranica
 • istraživanje tržišta, kreiranje brenda, dizajniranje proizvoda, izrada promotivnih materijala i ostalih marketinških aktivnosti
 • razvoj prototipova i novih proizvoda; poticanje razvoja inovativnih rješenja u poslovanju
 • troškovi zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom
 • troškovi uvođenja i implementacije sustava upravljanja kvalitetom i (re)certifiranje sukladnosti vlastitih proizvoda prema hrvatskim i europskim normama i smjernicama
 • edukativne aktivnosti, te troškovi vezani uz najam prostora i drugi neposredni troškovi vezani uz prostor za održavanje edukacije; troškovi predavača
 • troškovi polaganja stručnih i majstorskih ispita
 • kotizacija za sudjelovanje na pojedinim radionicama, seminarima, konferencijama i sl.

 Ovim putem Vas pozivamo da uputite sve potencijalne prijavitelje sa područja Vašeg grada ili općine na navedeni Javni poziv.

 Sve potrebne informacije o Javnom pozivu i dokumenti potrebni za prijavu nalaze se na sljedećem linku: https://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-za-razvoj-i-unapredenje-poslovanja-gospodarskih-subjekata-n-3

 

RADNIK/CA NA UREĐENJU JAVNIH POVRŠINA I PROSTORA ZA REKREACIJU MJEŠTANA

Radno mjesto
 MARKUŠICA, VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

 2

 • Na određeno; novootvoreni poslovi
 • mogućnost zaposlenja osobe sa invaliditetom

 Puno radno vrijeme

 Smjena - prijepodne

 Nema smještaja

 Djelomično

 03.5.2023.

 11.5.2023.

 Posloprimac

 • Osnovna škola niži razredi
 • Srednja škola 3 godine
 • Srednja škola 4 godine

 Nije važno

Na inicijativu župana Vukovarsko-srijemske županije, prošle godine započela je provedba mjere  „Od slavonskih polja pa do stola“ kojoj je cilj pomoć umirovljenicima slabijeg imovnog stanja.

Slijedom navedene mjere, Vukovarsko-srijemska županija na svojim službenim stranicama dana  06. ožujka 2023. godine objavila je  Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

Pomoć umirovljenicima koja se dodjeljuje ovim  Javnim pozivom odnosi se na pomoć osobama korisnicima mirovinskog prava sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije  u obliku vrijednosnog  bona u iznosu od 80,00 € koji će se dodjeljivati do najviše 4 puta godišnje.

Vrijednosni bon se odnosi na paket s prehrambenim proizvodima lokalnih proizvođača.                                                                                                                                       

Uvjeti koje moraju ispunjavati prijavitelji na Javni poziv

 1. Prebivalište odnosno stalni boravak na području Vukovarsko-srijemske županije
 2. Podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u RH ili u inozemstvu
 3. Mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus  :

- samac………………………………………..…… 230,00 €

- dvočlana obitelj ……………………………… 450,00 €

 1. Podnositelj zahtjeva i supružnik ili izvanbračni drug  ne smije imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, dionica i sl) osim primanja po osnovi mirovinskog prava.

Navedeni Javni poziv biti će otvoren 30 dana od dana objave na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije.

Prijave na Javni poziv s dokumentacijom se podnose u zatvorenoj omotnici, preporučenom poštom ili neposredno u pisarnicu Županije, na adresu:

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

 Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Glagoljaška 27, 32100 Vinkovci

     „Prijave na Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu“.

Sve informacije u svezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na telefon  032/344-214.

Budući da se Javni poziv odnosi na osobe treće  životne dobi (umirovljenike) molimo za vašu pomoć i suradnju  da umirovljenicima iz svoga grada/općine omogućite pristup obrascima, te ukoliko ste u mogućnosti pomognete im u ispunjavanju istih, budući je riječ o starijoj populaciji koja se u vrlo malom broju služi internetom ili im on nije nikako dostupan.

S poštovanjem,

Link Javnog poziva: https://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-pomoc-umirovljenicima-sa-prebiv-2

RADNIK/CA NA UREĐENJU JAVNIH POVRŠINA I PROSTORA ZA REKREACIJU MJEŠTANA

Radno mjesto
 MARKUŠICA, VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

 2

 • Na određeno; novootvoreni poslovi
 • mogućnost zaposlenja osobe sa invaliditetom

 Puno radno vrijeme

 Smjena - prijepodne

 Nema smještaja

 Djelomično

 31.3.2023.

 7.4.2023.

 

Posloprimac


 • Osnovna škola niži razredi
 • Srednja škola 3 godine
 • Srednja škola 4 godine

 Nije važno

Pretraži

KARTA OPĆINE MARKUŠICA
Većinom oblačno

-2°C

Markušica

Većinom oblačno

Vlažnost: 73%

Vjetar: 28.97 km/h

 • 03 Sje 2019

  Djelomično oblačno 0°C -4°C

 • 04 Sje 2019

  Oblačno 0°C -6°C